Tanítási szünetben haltak meg az iskolai buszon utazó indiai gyerekek

Fotó: MTI/AP / Altaf Kadri

-

Akár 50 sebesültje is lehet a balesetnek. A hatóságok azt vizsgálják, egyáltalán miért volt nyitva az iskolájuk, ha egyébként tanítási szünet van az államban.


Iskolabusz és kamion ütközött frontálisan az indiai Uttar Pradesban. Legalább 25 diák meghalt, 36 – más források szerint mintegy 50 – megsérült. A rendőrség szerint a kamionsofőr lábát amputálni kellett. A halálos áldozatok – 7 és 10 év közötti gyerekek – Eta városában jártak iskolába. Daldzsít Csodri, a rendőrség tisztségviselője szerint a térségben sűrű köd volt.

Uttar Pradesben az összes iskolában 3 napos tanítási szünetet rendeltek el a szokatlanul hideg időjárás miatt, ezért most azt vizsgálják, miért maradt mégis nyitva az etai iskola.

Narendra Modi indiai miniszterelnök együttérzését fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak a Twitteren.


Gyötrelmesen érzem magam a tragikus etai baleset miatt.

Osztozom a gyászoló családok fájdalmában” – írta.


Veszélyes üzem

Indiában gyakoriak a közúti balesetek, amelyekért többnyire az utak rossz állapotát, az elöregedett járműveket és a sofőrök figyelmetlen vezetési stílusát teszik felelőssé. Az indiai közlekedési minisztérium nyilvántartása szerint 2015-ben több mint 146 ezren vesztették életüket az indiai utakon.