Tanártüntetés: „ez rohadt fárasztó”

Fotó: Csernátony Csaba

-

A Vörösmarty Gimnáziumnál tüntető egyik tanár szerint elegük van a tiltakozásból, de nincs mit tenni, így hátha észreveszi a kormány, hány elkeseredett tanár van.


A reggeli órákban általában nyugodt Horánszky utcában, a Vörösmarty Gimnáziumnál diákzsivaj van, megpróbálják körbeállni a sulinak helyet adó épülettömböt.

Az egyik tanár azt mondta, ez már rohadt fárasztó, elegük van a tiltakozásból, de nincs mit tenni, így hátha észreveszi a kormány, hány elkeseredett tanár van. Ők csak tanítani akarnak, tette hozzá. Azt is mondta, hogy a Tanítanék mozgalom 12 pontja is fontos, de legalább ugyanilyen fontos a szakszervezet 25 pontja. A tanárok többsége a tiltakozás mellé állt, mondta.

A retorzió benne van a pakliban, de szerinte legfeljebb fegyelmi lehet belőle, „ennyi emberrel nem lehet nagyon kiszúrni”.

A tanártüntetésről percről-percre frissítjük anyagunkat, melyet itt olvashat.


Nyugtat az Emmi

Eddig és ezután sem fogja semmilyen retorzió érni a pedagógusokat, amiért részt vesznek a szerdai polgári engedetlenségi akcióban, mondta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár a Tv2 szerda reggeli műsorában. Sipos Imre hozzátette: a munkáltató és az iskolaigazgatók feladata, hogy szerdán zökkenőmentes legyen a "közösségi programok" szervezése.

A helyettes államtitkár jelezte, a köznevelési kerekasztal munkája folyamatos, a Tanítanék mozgalom 12 pontjában pedig semmi olyan követelés nincs, amelyet a minisztérium vagy a szakértői csoportok ne ismertek volna.

A pénteki igazgatói konferenciáról szólva Sipos Imre azt mondta, három témája lesz: a tartalomfejlesztési kérdéseket járják körül, a pedagógusképzésről és -továbbképzésről tanácskoznak, valamint a fenntartásról és az iskola támogatói környezetéről lesznek előadások