Találj befektetőt a Design Héten!

Fotó: iStockphoto / monkeybusinessimages

-

Az idei Design Hét sem múlik el startupok számára szervezett program nélkül: az InvestPlacc célja, hogy összehozza a kezdő vállalkozásokat és a potenciális befektetőket.


A HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesület közreműködésével szeptember 29-én, a Széphárom Közösségi Térben rendezi meg az egynapos szakmai eseményt, ahol a résztvevők többek között megismerkedhetnek a kockázatitőke-befektetők és üzleti angyalok világával, továbbá rálátást nyerhetnek a regionális befektetői piac aktuális trendjeire is – adja hírül a Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt. Blogja.

A startupperek a nap folyamán megismerhetik az üzleti angyalokat tömörítő szervezetet, a Hungarian Business Angel Networköt (HBAN). (Az üzleti angyalok olyan magánbefektetők, akik már a kezdeti stádiumban felkarolják a magasabb kockázatú vállalkozásokat.) A HBAN küldetése, hogy közös platformot nyújtson a vállalkozóknak és a lehetséges befektetőknek. Ez azért is különösen fontos, mert míg hazánkban mostanáig nem volt túl magas az üzleti angyalok és az általuk befektetett pénzösszegek aránya, a tendencia most változni látszik. A hálózat a nemzetközi növekedésre koncentrálva azonban nem csak hazai, hanem regionális befektetőket is felkutat a magyar projektek számára. A kockázatitőke-befektetésről és a kidolgozott üzleti tervek fontosságáról a Széchenyi Tőkealap-kezelő üzletfejlesztési és startup igazgatója, Török József beszél majd.

Az InvestPlacc megvalósítását támogató International Visegrad Fund szakmai panelbeszélgetésén, amelyen a V4-es országok tőkebefektetési szokásairól lesz szó, Szlovákia, Csehország és Lengyelország is képviselteti magát. A nap második felében a startuppereknek személyes konzultációra is lehetőségük lesz.

Az InvestPlaccra regisztráló vállalkozások lehetőséget kapnak, hogy szakmai közönség előtt mutassák be megoldásaikat, szakértőknek tehessék fel kérdéseiket, sőt – ahogy arra a korábbi, hasonló rendezvényeken számos példa akadt – akár befektetőre is találhatnak. A részletes program és a regisztrációs felület ezen a linken elérhető, a regisztráció határideje szeptember 21.