Talaj menti fagy és lehűlés jön a héten

Fotó: MTI / Sóki Tamás

-

Úgy tűnik a Köpönyeg.hu előrejelzéséből, keddtől egy nap sem lesz olyan szép, mint a mai.


Kedden az ország északi felén fokozatosan csökken a felhőzet és többórás napsütés várható. A déli tájakon estig még gyakran erősen felhős az ég. Zápor elszórtan fordulhat elő. A délelőtt folyamán megerősödik, több helyen viharossá fokozódik az északnyugati szél. Mérséklődik a meleg: délután már csak 15 és 21 fok közötti értékeket mutatnak majd a hőmérők. Hidegfronti hatás lesz.


Szerdán szikrázóan napos, friss, kristálytiszta időre számíthatunk. Az északnyugati szél erős marad, a középső és a nyugati tájakon továbbra is lehetnek viharos széllökések. Reggel 7, délután maximum 15 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön megnyugszik a levegő, ezért reggelre igen alacsonyra süllyed a hőmérséklet: 2 méteres magasságban +3 fok körüli értékeket mérhetünk, ami azt jelenti, hogy a talaj mentén többfelé fagyni fog! Délután 17 fok köré melegszik a levegő. Sokat süt majd a nap, alig lesz felhő az égen.

Pénteken nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Nyugat-Dunántúlon néhol már kisebb eső, zápor is előfordulhat. Az élénk délnyugati szél melegebb levegőt hoz magával: 20 fok körül alakul a maximum.

A hétvégén felhős lesz az ég, szombat délutántól, estétől több helyen fordulhat elő eső, záporeső. Szombaton 14-20 fok között várható a hőmérséklet, vasárnap pedig ennél is hidegebb várható.

Ha optimistán nézzük a helyzetet, akkor legalább azt el tudjuk mondani, hogy itt legalább nincs 30 centiméteres hó. Denverben ugyanis az elmúlt napokban sok hó hullott, erről itt olvashat bővebben.