Tagadta bűnösségét a Rebisz 2006-os műveletirányítója

Fotó: MTI Zrt. Fotószerkesztőség / H. Szabó Sándor

-

Majoros Zoltán ezredes azt mondta, nem volt elöljárója a Kossuth térre, illetve a Szabadság térre vezényelt századoknak, ezért nem is volt felhatalmazása a felszerelésük pótlására.


A rendőr az ötödrendű vádlott a Bene László volt országos rendőrfőkapitány és rendőrtársai ellen a 2006 őszén történt események miatt indult büntetőperben, amely a Fővárosi Törvényszéken zajlik.

Majoros Zoltánt, aki 2006. szeptember 18-án a Rendészeti Biztonsági Szolgálat (Rebisz) bevetési parancsnokságának műveletirányítója volt, az ügyészség azzal vádolja, hogy nem gondoskodott a borsodi és baranyai csapatszolgálati századok felszerelésének kiegészítéséről, amikor a Kossuth térre, illetve a Szabadság térre vezényelték őket.


A vádlott az utolsó szó jogán elmondott többórás beszédében hangsúlyozta, ő műveletirányítóként nem volt a fővárosba képzésre érkezett századok elöljárója, így nem is volt felhatalmazása a felszerelésük pótlására. Azt mondta, csak akkor vette át a baranyai század felett a parancsnokságot, amikor az a Szabadság térre érkezve hangosan kiabáló, az MTV székháza előtt összegyűlt tömeget talált, ugyanakkor nem találkoztak az őket a helyszínre rendelő Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) helyszínparancsnokával, és a telefon- és rádióhívásukra sem reagált a BRFK.