Tagadja Jett, hogy végignézte, ahogy megerőszakolják a zenésztársát

-

Pár napja került nyilvánosságra a történet, amely szerint a most januárban meghalt Kim Fowley producer a hetvenes években megerőszakolta egy motelszobában a Runaways akkor 16 éves basszusgitárosát, miközben a többiek tétlenül nézték ezt.


Pár napja a Huffington Post riportjában mondta és részletezte Jackie Fuchs, hogy 1975-ben egy szilveszteri bulin, egy motelszobában megerőszakolta őt a Runaways producere, Kim Fowley (ő nemrég meghalt, itt írtunk róla bővebben). Fuchs szerint ezt többen végignézték, többek között a zenekar két tagja, azaz Joan Jett is.

A másik állítólagos szemtanú, Cherie Currie azt nyilatkozta, hogy látta ugyan, de szót emelt ellene, és kiment a szobából, aztán mindet meg is írta az önéletrajzi könyvében 2000-ben, de Fuchs nem akarta, hogy az megjelenjen.

Most Joan Jett nyilatkozta azt, hogy ő ilyet nem tett volna, mármint nem állt volna és nézte volna végig, ha ilyen történik – bárki tudhatja, aki őt ismeri, hangzik az érvelése. “A hetvenes évek rocksztárságába belecsöppent fiatal tinédzsereknek lehettek bizarr kapcsolatai, de én nem tudtam erről az esetről” - mondja Jett, majd hozzáteszi, hogy Fuchs története - bár évtizedek óta nem beszéltek egymással - megrázó, illetve hogy békességet és gyógyulást kíván neki.

A The Runaways az első híres, csak nőkből (pontosabban tinilányokból) álló rockzenekar volt a hetvenes években. Kim Fowley producer hozta össze.