Tagadja bűnösségét a körúti robbantó

Forrás: Magyarország Ügyészsége

-

Vallomást eddig nem tett, de bűnösségét tagadja P. László, akit a Teréz körúti robbantással gyanúsítanak. Kirendelt védőjét is lecserélte.


Lecserélte ügyvédjét a Teréz körúti robbantás gyanúsítottja, P. László – értesült a PestiSrácok.hu. A fiatalember képviseletét meghatalmazott védőként keddtől Brunner Tamás látja el. Az ügyvéd a lapnak azt nyilatkozta, hogy ügyfele a lehetőségekhez képest jól van, ám az ügyben vallomást továbbra sem tett. A védő hozzátette, hogy P. László – miután panasszal élt a gyanúsítással szemben – annyit közölt kihallgatóival, hogy nem követte el azt a bűncselekményt, amelyet a terhére rónak. Brunner Tamás azt is elmondta, hogy még a héten jogerős döntést fog hozni a bíróság arról, hogy előzetes letartóztatásban tartják-e védencét.

Eközben egyre furcsább dolgok derülnek ki a Teréz körúti robbantással gyanúsított P. László múltjáról. A Bors megtudta: nemcsak őt és lánytestvérét, hanem édesapjának élettársát is eltűntként kereste a rendőrség az ezredfordulón.

Ismeretes: P. László mindössze hétéves volt, amikor az édesapja Dél-Amerikába vitte magával, a gyermeket és húgát a Csellengők című műsorban is bemutatták. Akárcsak azt a hölgyet, aki most P. László édesapjának élettársa. A nő akkor 27 éves volt. Szembetűnő az egybeesés: a nő eltűnésének időpontját a gyerekekéhez képest egy hónappal korábbra datálták.

A sajtónak nyilatkozó szakértők egyre inkább valószínűsítik, hogy P. László zaklatott gyermekkora jelentős szerepet játszhat abban, hogy a férfi ilyen irreális cselekedetre szánta el magát. A két rendőr súlyos sérülését okozó robbantás egyfajta segélykiáltásként is értelmezhető. A Bors tegnap utolérte a fiatalember nagybátyját, aki szerint a híradások kilencven százaléka nem fedi a valóságot.

– Sok információm és mondanivalóm lenne, de nem tudom, hogy most mi szolgálja igazán a gyerek érdekeit. Mindenesetre annyit biztosan állíthatok, hogy kis­kora óta ismerem őt, ez az egész cselekmény nem ő, nem vall rá. Az eddig elénk tárt bizonyítékok sem támasztják alá a bűnösségét, egészen biztos, hogy a gyerek nem követte el azt, amivel gyanúsítják – vélekedett a rokon, aki további részletekbe nem kívánt bocsátkozni. A Magyar Idők szerint P. Lászlót háromszor vizsgálták meg az elfogása óta, zúzódásokat találtak rajta. Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője nem kívánt arról nyilatkozni, megsérült-e P. László az elfogása közben.