Szurkolói miatt büntették meg a Barcelonát

Fotó: BENJAMIN CREMEL / Benjamin Cremel

-

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) 19 ezer euróra (5,9 millió forint) büntette a Barcelonát, mivel a csapat szurkolói a pályára berohanva ünnepelték a Paris Saint-Germain elleni, drámai Bajnokok Ligája-továbbjutást.


A bírságnak csak egy részét szabta ki a szervezet a drukkerek viselkedése miatt, másik részét azért kapta a spanyol együttes, mert játékosai öt sárga lapot gyűjtöttek be a találkozón. A Barcelona a BL-nyolcaddöntő első, párizsi mérkőzését 40-ra veszítette el, ezt követően azonban a visszavágón 61-re nyerni tudott, így bejutott a negyeddöntőbe, ahol a Juventus lesz az ellenfele.


Az UEFA pénzbírságot szabott ki a Saint-Étienne-re is, amelynek szurkolói a Manchester United elleni Európa Liga-mérkőzésen használtak pirotechnikai eszközöket. A francia klubnak 50 ezer eurót (15,4 millió forint) kell befizetnie a szövetség kasszájába.

Hárommérkőzéses eltiltást kapott a Tottenham Hotspur középpályása, Dele Alli. A játékost még februárban, a Gent elleni Európa Liga-találkozón állították ki azonnali piros lappal egy Brecht Dejaegere elleni szabálytalanságért. Mindez azt jelenti, hogy ha a jelenleg a Premier League második helyén álló londoni együttes indulási jogot szerez bármelyik európai kupasorozatba, a csoportkör első felében nem számíthat angol válogatott labdarúgójára.