Szurkolói különgépeket indítanak a foci-Eb-re

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Szurkolói különgépeket indít jövő nyáron Franciaországba, a fociválogatott Európa-bajnoki csoportmérkőzéseire a Wizz Air légitársaság. De az easyJet is benevez a szurkolókért folytatott versenybe.


A cég kifejezetten a Lyonban, Marseille-ben, illetve Bordeaux-ban rendezendő meccsek időpontjához igazítja a különjáratokat. A 230 üléses repülőgépek minden esetben 14 óra előtt érkeznek Franciaországba, és a lefújás után, nem sokkal éjfél előtt indulnak vissza Budapestre.

Jegyek kizárólag oda-vissza útra vásárolhatók 99 900 forinttól, és szerdától foglalhatók a légitársaság honlapján.

A magyar válogatott az Európa-bajnokság F csoportjában június 14-én Ausztriával játszik Bordeaux-ban, június 18-án Izlanddal találkozik Marseille-ben, végül június 22-én Portugália ellen lép pályára Lyonban. Mindhárom mérkőzés 18 órakor kezdődik.


2016. április 26-tól az easyJettel is közvetlenül elérhető lesz Lyon és Párizs, a nyári Eb két központi helyszíne. A társaság heti háromszor indít járatot Budapestről Lyonba, Franciaország második legnagyobb városába. Az új útvonalon közlekedő repülőgépekre jegyek már most foglalhatóak.

A járatok kedden, csütörtökön és szombaton közlekednek, egyedüliként nyújtva közvetlen (és állandó) légi-összeköttetést a magyar főváros és Lyon között. Budapest és Párizs között most is heti négyszer közlekednek az easyJet repülőgépei.