Szurkolói balhé miatt elmaradt a görög csúcsrangadó

Fotó: SOOC / ALEXANDROS MICHAILIDIS

-

Óriási felfordulást rendeztek a Panathinaikosz drukkerei az Olimpiakosz elleni meccs előtt. Az egyik petárda egy válogatott játékos lába mellett robbant fel.


A Panathinaikosz belépőjeggyel nem rendelkező drukkerei két órával a meccs tervezett kezdése előtt megpróbáltak erőszakkal bejutni a stadionba, eközben összecsaptak a rohamrendőrökkel, akiket kövekkel támadtak meg. Később azok a szurkolók, akiknek volt jegyük, a lelátóról megdobálták az Olimpiakosz játékosait – az egyik petárda az izlandi válogatott Alfred Finnbogason lába mellett robbant fel –, amikor azok ki szerettek volna sétálni a pályára.


A vendégek ezek után közölték, hogy nem akarnak pályára lépni, a hazaiak viszont a mérkőzés lejátszása mellett érveltek. A játékvezető fél órát várt, hátha megnyugszanak a kedélyek, de aztán úgy döntött, hogy a meccset nem lehetne biztonságos körülmények között lebonyolítani.

A Panathinaikosz feldühödött drukkerei ekkor a pályára rohantak, a rendőrség ismét közbeavatkozott, és könnygázt is bevetett a pirotechnikai eszközökkel támadó huligánok ellen.

A két ősi rivális görög klub mérkőzésén rendszeresek a rendbontások. Idén februárban a Panathinaikosz szurkolói elözönlötték a pályát, összecsaptak a rendfenntartókkal, illetve pirotechnikai eszközökkel, kövekkel, üvegekkel megdobálták az ellenfél híveit. Ezután a görög kormány határozatlan időre felfüggesztette a profi futballbajnokságokat az országban, de végül csak egy hétvégét kellett kihagyniuk a csapatoknak.

Az elmaradt mérkőzés sorsáról a görög szövetség dönt, de nagyon valószínű, hogy a győzelemért járó három pontot az Olimpiakosz kapja. A tabellát a tíz meccs után százszázalékos Olimpiakosz vezeti, a Panathinaikosz nyolc ponttal lemaradva a második.