Szuperhősök kerestetnek

-

Hiába az átütő ötlet, a pénzügyi háttér és az optimista piaci kilátások, ha hiányoznak a csapatból az igazi szuperhősök.


Bernd Schoner, a The Tech Entrepreneur’s Survival Guide (A tech vállalkozók túlélélő kalauza) című könyv szerzője legalábbis így vélekedik, és azt is megmondja, milyen szuperképességekre van szükség a sikerhez. A Fast Company összeállítása Schoner erre vonatkozó útmutatásaiból szemezget.

A szakember szerint egy vállalkozásnak hat, különböző képességekkel bíró szuperhősre van szüksége ahhoz, hogy megállhassa helyét a piacon. És ha csak az egyik szupererő is hiányzik, az könnyen végzetes lehet.

Minden csapatnak kell például egy zseni, akinek a szakértelmére, lelkesedésére lehet építeni. Mivel azonban ez a szenvedélyes természet veszélyes is lehet, kellenek mellé olyan munkatársak is, akik a földön tartják hősünket. Erre a feladatra tökéletes lehet például a szupersztár típus, aki az egész vállalkozást összetartja. Az irodaszerek rendelésétől a hálózati biztonságon át mindent rá lehet bízni, és ez az egész csapat munkáját megkönnyíti.

Ha egy startupnak több alapítója is van, akkor a kérdéses helyzetekben egy sok kompromisszumra is szükség lesz, hiszen egy-egy fontos döntés a csapat minden tagjára hatással van. A legszerencsésebb felállás, ha van egy olyan vezető, akit a többiek maximálisan tisztelnek és készek követni őt, amikor konfliktus- vagy döntéshelyzet adódik. Nem kell, hogy ez a személy több pénzt keressen, vagy nagyobb megbecsülésnek örvendjen a teamen belül, még az sem kell, hogy hangzatos titulusa legyen vagy ő legyen a vezérigazgató. Egyszerűen csak legyen meg a kellő tekintélye ahhoz, hogy kivezesse a céget a problémásabb helyzetekből.

Bár a startupok jellemzően egy ötlet köré alakulnak, mindenképpen szükség van egy iparági veteránra is, aki tudja, hogyan mennek a dolgok az adott szegmensen belül. Beletelik ugyanis némi időbe, mire valaki igazán kiismeri magát a piacon, és tudja, milyen eszközökre van szükség a versenyben maradáshoz.

Az egyik ilyen eszköz kétségkívül az értékesítés, és ahhoz, hogy ezt hatékonyan használhassuk, egy sales vadállatra is szüksége lesz a csapatnak. Egy erős, kiváló képességekkel rendelkező értékesítő szó szerint aranyat ér, és nagymértékben csökkentheti a bukás kockázatát. És ha már értékesítés, nem árt, ha az anyagiakkal is jól bánik valaki a csapaton belül. Egy tapasztalt pénzügyi zseni ugyan később is csatlakozhat a vállalkozáshoz, személye rövid időn belül nélkülözhetetlen lesz, jelenléte ugyanis megnyugtatóan hat a többiekre.

A technikai rálátás, az alapítói tekintély és az értékesítési tapasztalat kombinációja igen erős fegyvertény a piaci versenyben. És bár a fent említett szuperképességek rendkívül hasznosak, ugyanilyen fontos az is, hogy a csapat tagjai hasonló értékrenddel bírjanak.

És ha készen áll a szupercsapat, akkor senki nem állíthatja meg őket.