"Szuperalagutat" fedeztek fel az amerikaiak a mexikói határon

Forrás: Youtube

-

Még vasút is van benne, amelyet a drog csempészésére használtak volna fel.


Egyre kifinomultabb eszközöket használnak a mexikói drogcsempészek az amerikai–mexikói határon. Az amerikai nyomozók a héten egy olyan alagutat fedeztek fel, amelyben még vasút is működött – írta a CNN.


Az alagút nyolc focipálya hosszúságú volt, egy tijuanai raktárból vezetett egy San Diegó-i raktárba, a vasúti rendszeren kívül van benne világítás, villamos energia és fémgerendák is, hogy megakadályozzák az esetleges beomlást.

A hatóságok legalább 12 tonna marihuánát koboztak el, amelynek utcai értéke nagyjából 6 millió dollár, emellett 22 embert tartóztattak le. Az amerikaiak állítólag minden évben felfedeznek egy ehhez hasonló alagutat.
Az újonnan felépített alagút felfedezése egy májusban megkezdett hat hónapos vizsgálat része, a lebukásban segédkezett egy titkos ügynök is, aki az alagút kiásásánál is dolgozott, majd felajánlotta a csempészeknek, hogy drogot is szállítana és tárolna.

A csempészek a titkos ügynöknek szerdán azt mondták, hogy egy nagyobb marihuánakészletet szállítanak az USA-ba. Ekkor csaptak le a nyomozók, akik szerint ez lett volna az első alkalom, hogy nagy mennyiségű drogot szállítanak át az alagúton.

A most felderített alagút a hetedik legnagyobb abból a 75-ből, amelyeket 2006 óta fedeztek fel.