Szűk családi körben búcsúztatják David Bowie-t

Forrás: AFP

-

Márciusban viszont Bowie-emlékkoncert lesz, és a Brit Awards februári gáláján is tisztelegni fognak előtte.


David Bowie családja szűk körű megemlékezéssel búcsúzik a vasárnap elhunyt zenésztől. A hozzátartozók Bowie hivatalos Facebook-oldalán jelentették be a zárt körű búcsúszertartást, és üdvözölték a zenész tiszteletére meghirdetett koncerteket és rendezvényeket, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy azokat tőlük függetlenül szervezik. A BBC News a Daily Mirror című lapra hivatkozva csütörtökön arról számolt be, hogy a világhírű rockzenészt elhamvasztották New Yorkban, és kívánsága szerint sem a család, sem a barátok nem vettek részt a hamvasztáson. A zenész egyik szóvivője a BBC kérdésére ugyanakkor nem erősítette meg és nem is cáfolta a hírt.

A család közleménye szerint magánszertartás keretében búcsúznak el a sztártól, és továbbra is arra kérnek mindenkit, hogy tartsák tiszteletben a család magánéletét a gyász idején. Elmondták továbbá, hogy rendkívül hálásak a világ minden tájáról érkező szeretetért és támogatásért.


THANK YOUThe family of David Bowie is currently making arrangements for a private ceremony celebrating the memory of...

Posted by David Bowie on Thursday, January 14, 2016

Bowie vasárnap halt meg rákbetegségben, 69 éves volt. Két nappal korábban, a születésnapján jelent meg Blackstar című új albuma, amelyet utólag sokan búcsúként értelmeznek. A lemez valóban tartalmaz olyan sorokat, mint a „Look up here, I'm in heaven” (Nézz ide fel, a mennyben vagyok), ám Tony Visconti producer a Rolling Stone magazinnak azt mondta, az elmúlt hetekben Bowie öt új dalt írt és rögzített. Visconti egyike lesz a New York-i Carnegie Hallba tervezett márciusi Bowie-emlékkoncert fellépőinek. A zenész rendkívüli élete és munkássága előtt fognak tisztelegni a Brit Awards februári gáláján is.

Mindeközben a Blackstar jó úton halad afelé, hogy Bowie első listavezető albuma legyen az Egyesült Államokban, a korong eladásai ugyanis a magasba szöktek a zenész halálhírét követően. A lemez Nagy-Britanniában is a csúcshoz közelít, és David Bowie 13 korábbi albuma várhatóan bekerül a top100-as korongok közé.