Sztárvendégek hada jön idén a Brain Bar Budapestre

-

A Brain Bar Budapest idei vendégei között megtalálhatjuk majd Chris Hadfieldet, a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnokát, Santieri Koivistót a Minecraft for Education oktatási eszköz megalkotóját, és ott lesz Fehér Gyula, a Ustream alapítója is.


Manapság a technológiai átalakulás okozta politikai, társadalmi és gazdasági változások, legyen szó az emberek és a robotika, az urbanizáció és a vidéki életforma, vagy éppen a szingularitás és a vallás ­kapcsolatáról, az életünk minden területére kihatnak, így alapjaiban befolyásolják azt.

A magát Európa jövőfesztiváljának nevező, először tavaly megrendezett Brain Bar programjában ennek megfelelően a témák között szerepel majd a Föld és a világűr, a robotok és a kreativitás, a természetes és a mesterséges intelligencia, a gazdaság és a biológia, a tudás és az információ, a háborúk és a videojátékok kapcsolata, valamint Magyarország és Európa jövőképessége.A június 2-4 között tartott háromnapos eseménysorozat 25 különböző helyszínen összesen 70 nemzetközi előadóval, 30 zenei fellépővel várja az érdeklődőket. A fesztivál vendégei közt megtalálhatjuk majd Chris Hadfieldet, a „világ kedvenc asztronautáját”, a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnokát. Ott lesz még Ugron Zsolna író, Tim Harford világhírű brit közgazdász és bestseller- szerző, Santieri Koivisto, a legendás Minecraft for Education oktatási eszköz megalkotója, Virginia Postrel kaliforniai filozófus, Fürjes Balázs kormánybiztos, Budapest olimpiai pályázatának megálmodója, Viktoria Krakovna, a Future of Life Institute alapítója, Grover Norquist, az amerikai Republikánus Párt fenegyereke és Besenyei Péter műrepülő világkupagyőztes is.

A központi programokat az Akváriumban rendezik, de a Brain Bar Budapest többek közt a háztetőkön, a metróaluljárókban és hajókon is meg fog jelenni, ott is lesznek programok - mondta az indító sajtótájékoztatón Böszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar Budapest alapítója, a Design Terminal vezetője.

2016-ban a fesztiválhoz főtámogatóként a Google, médiapartnerként pedig a WIRED csatlakozik.

A Brain Bar Budapestre már kaphatók jegyek az esemény honlapján. A szervezők a tavalyi évhez hasonlóan, limitált mennyiségben idén is ingyenes belépést biztosítanak diákok és tanárok számára.