Sztársportolók vennék át a rasszista NBA klubtulaj helyét

Fotó: / AFP Photo / / AFP Photo

-

HÁTTÉR

Több sztársportoló is komoly fantáziát lát a Los Angeles Clippers NBA-klub megvásárlásában. Floyd Mayweather, Oscar De La Hoya boxolók és Magic Johnson kosárlabdázó is elképzelhetőnek tartja, hogy részesedést vásároljanak a klubban.


Az ügy aktualitása, hogy az NBA örökre eltiltotta Los Angeles Clippers rasszista megjegyzéseket tett tulajdonosát, Donald Sterlinget. Emellett Adam Silver a liga vezetője jelezte, mindent meg fog tenni azért, hogy a többi klub tulajdonosai elérjék Sterlingnél, hogy eladja a Clipperst. A világ legjobban fizetett sportolója, Floyd Mayweather - aki rendszeres vendég a Clippers és a másik Los Angeles-i csapat a Lakers meccsein - szerdán úgy nyilatkozott: nagyon komolyan gondolja a Clippers megvásárlását és ennek ügyében már többekkel fel is vette a kapcsolatot, hogy tegyenek ajánlatot a klubért. Oscar De La Hoya szintén szerdán arról beszélt, hogy mexikói-amerikai klubtulajdonosként új színt hozhat az NBA-be, amely egyébként is jelezte már korábban, hogy egyre nagyobb szerepet szán a kisebbségeknek. A lehetséges vevők között felmerült még Magic Johnson volt kosárlabdázó neve is, ahogyan például Larry Ellison Oracle-vezér is.


Mit mondott Sterling?

A botrány szombaton robbant ki, miután a TMZ internetes portál nyilvánosságra hozott egy felvételt, melyen Sterling hallható, amint – többek között – azt mondja a nála évtizedekkel fiatalabb barátnőjének: „Lefekhetsz feketékkel. Behozhatod őket, azt tehetsz, amit akarsz velük. Egyetlen dolgot kérek, hogy ezt ne reklámozd... És ne hozd el őket a meccseimre.”