Sztárjait elveszítve küzdötte ki a győzelmet a Veszprém Zágrábban

Fotó: MTI/EPA / Antonio Bat

-

Az MVM Veszprém mindössze kétszer vezetett, de így is 21-20-ra legyőzte idegenben a Dinamo Zagrebet a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportmeccsén.


Hatalmas iramban kezdett a közel 10 ezer néző támogatását élvező hazai csapat, és mielőtt nagyobb baj lett volna, gyorsan időt kért a Veszprém új vezetőedzője, Xavi Sabaté. Iváncsik Gergő meglőtte 366. BL-találatát, ezzel a klub legeredményesebb gólszerzője lett a legrangosabb európai sorozatban.


A 13. percben, 7-4-es hazai vezetésnél a Veszprém szerb világsztárját, az előző kiírásban gólkirály Momir Ilicet egyből piros lappal kiállították. Többek között a sérülés miatt csak civilben a pálya szélén álló Nagy László próbálta meg visszafogni őt, annyira felháborodott a bírói ítéleten. A megfogyatkozott vendégek erejéből arra tellett, hogy ne kerüljenek komoly hátrányba.


Nagyot küzdött a Veszprém


Cserékkel próbált frissíteni az MVM, és ez nagyon jól bevált: a védelem összeállt - pedig két vezér, Nagy és Ilic hiányzott, ráadásul Christian Zeitz is megsérült -, és a horvátok innentől kezdve - a szünetet is átugorva - közel negyedóráig nem tudtak betalálni. A második félidő elején már a Veszprém vezetett (10-11). A feszült hangulatú meccsen a hazaiak kikerültek a hullámvölgyből, és visszavették az irányítást. Állandósult a két-háromgólos különbség, miközben változatlanul sok volt a kiállítás és a reklamálás.


Az 57. percben 19-19-re módosult az állás, de a zágrábiak emberhátrányban is betaláltak. Jött az újabb egyenlítés. Horvát időkérés után Mikler Roland védett, majd Gasper Marguc nyolcadik góljával megint a Veszprém vezetett, az utolsó támadásánál pedig a hazaiak elveszítették a labdát.

A Veszprém jövő vasárnap a sereghajtó, pont nélküli török Besiktast látja vendégül.


A csoport többi meccsén:

Celje (szlovén)-Wisla Plock (lengyel) 25-28 (10-17)
Besiktas (török)-PSG (francia) 30-40 (17-21)
THW Kiel (német) - Flensburg-Handewitt (német) 27-23 (14-13)


Az állás:

1. Veszprém 5 pont

2. PSG 4 (101-93)
3. Kiel 4 (81-73)
4. Zagreb 4 (70-63)
5. Plock 3
6. Celje 2 (75-73)
7. Flensburg 2 (86-87)
8. Besiktas 0