Sztárfellépőkkel küzd a fennmaradásért a TÁP Színház

Fotó: MTI / Kollányi Péter

-

Mások mellett Csányi Sándorral, Szabó Győzővel és Hegedűs D. Gézával bulizik együtt a nemrég a parlament Kulturális Bizottsága figyelmét is felkeltő TÁP Színház, a rendezvény bevételét pedig a független társulat túlélésére fordítják.


Május 28-án rendezi meg évadzáró buliját, a Póverdózis nevű „Minden Rossz Varietét” a szándékosan rossz és kínos színházban (is) utazó TÁP Színház az A38 hajón.

„Az est bevételét a független színházként a fönnmaradásáért küzdő TÁP Színház támogatására fordítjuk, amelynek több mint két évtizedes működéséről és hazánk színházi palettáján betöltött sajátos szerepéről egy rendhagyó 1 perces színháztörténet-óra keretében tudhattok meg mindent” – fogalmaz a társulat közleménye, amely szerint a színházi szakma „végletesen megosztott: az egyik fele már vett részt a TÁP Színház Minden Rossz Varietéjében, a másik fele pedig még csak fog. Az igazodást megkönnyítendő a TÁP Színház egy kiállítás keretében igyekszik a végére járni, hogy az elmúlt két évtizedben ki mindenki szerepelt már az előadásaiban.”A varieté sztárvendégei többek között Csányi Sándor, Szabó Győző, Hegedűs D. Géza, Elek Ferenc és Kocsis Gergő lesznek, de fellép Dopeman, a Flash zenekar, Jordán Adél és a Puszi, de még DJ Palotai is. A kiállítás és az 1 perces színház este nyolctól látogatható, a varieté kezdése tíz óra.

A TÁP Színház legutóbb akkor került reflektorfénybe, amikor – évtizedes szokásukhoz híven – az egyik fellépésük végén elénekelték a Himnuszt, de nem Erkel Ferenc zenéjével, hanem ezúttal éppen egy break dance számot választva aláfestésül.A performanszot emiatt „feljelentették” a parlament Kulturális Bizottságánál, amely a jobbikos Dúró Dóra vezetésével vizsgálja az ügyet.