Sztálint játszik az orosz állampolgár Gérard Depardieu

Fotó: MTI Zrt. FotÛszerkesztısÈg / HERMANN J. KNIPPERTZ

-

Joszif Sztálin szovjet diktátort alakítja a francia filmsztár egy új filmben, amelyet Fanny Ardant francia színésznő rendez - értesültek amerikai filmes hírportálok. A hírt a 67 éves színész szóvivője is megerősítette Párizsban az AFP-nek.


Fanny Ardant, akinek ez a harmadik rendezése, Jean-Daniel Baltassat 2013-ban megjelent, Le divan de Staline című regényét filmesíti meg.

A történelmi tabló a Leopardo Filmes francia-portugál társaság produkciójában valósul meg, a jelmezeket és a korabeli használati tárgyakat a Moszfilm orosz filmstúdió biztosítja.

A cselekmény az 1950-es évek Szovjetuniójában játszódik, a középpontban egy fiatal művésszel, akit megbíznak, hogy készítsen emlékművet Sztálin tiszteletére, a férfi azonban gyanússá válik a szovjet titkosszolgálat, a KGB szemében.

Gérard Depardieu a kiemelkedő jövedelmeket sújtó 75 százalékos franciaországi adó terve elől menekülve kért és kapott állampolgárságot Oroszországban 2013-ban. Tavaly augusztusban kijelentette, hogy "szereti Oroszországot és Ukrajnát is, amely Oroszország része".