Szórólapokat oszt a kormány a Magyarországra tartó menekülőknek

-

Már vasárnaptól indul a tájékoztató kampány a Magyarországtól délre eső bevándorlási tranzitútvonalak mentén - ezt közölte a Kormányzati Információs Központ az MTI-vel. A szórólapon a többi közt az áll, hogy bűncselekmény az illegális határátlépés, és hogy a menekülők ne hallgassanak az embercsempészekre.


A kormány már korábban döntött arról, hogy tájékoztató kampányt indít a bevándorlással kapcsolatban a kiindulási, valamint a tranzitországokban. Vasárnaptól szórólapokat osztanak a Magyarországtól délre eső tranzitútvonalak mentén.

Ezek felhívják a figyelmet arra, hogy a magyar határok illegális átlépése bűncselekmény, amiért börtönbüntetés jár. Az MTI szerint áll bennük, hogy Magyarország szívesen fogad mindenkit, de a legszigorúbban jár el azokkal szemben, akik törvénytelenül próbálnak bejutni az országba. A szóróanyagok arra arra is felszólítják a magyar határoktól délre tartózkodó menekülőket, hogy ne hallgassanak az embercsempészekre

Hasonló tájékoztató kampányt korábban több más uniós tagállam, így Ausztria és Németország is folytatott Koszovóban, írta a Kormányzati Információs Központ.

A Miniszterelnökség szerdán azt közölte, hogy a J. Walter Thompson nemzetközi reklámügynökségen keresztül helyi nyelven készített szöveges hirdetményeket helyeznek el az illegális migráció által leginkább érintett küldő-, illetve tranzitországok vezető nyomtatott újságaiban, és óriásplakátokon.