Szorít az idő: szerda éjfélig küldheti be adóbevallását

Fotó: MTI / Kovács Tamás / MTI / Kovács Tamás

-

Szerda éjfélig lehet beküldeni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalhoz (NAV) az idei adóbevallásokat, a kiemelt ügyfélszolgálatok és posták rendkívüli nyitva tartással készülnek - mondta a NAV adószakmai szóvivője az M1 kedd reggeli műsorában.


Kis Péter András tájékoztatása szerint a kiemelt ügyfélszolgálatok országszerte 18 óráig tartanak nyitva kedden és szerdán, a megyeszékhelyeken egy-egy, Budapesten pedig négy ilyen ügyfélszolgálat van.

A szóvivő kitért arra, hogy az egy százalékok felajánlásának is május 20. a határideje. Ez azokra is vonatkozik, akiknek korábban kellett benyújtaniuk az adóbevallásukat - például az egyéni vállalkozók -, ugyanis ha a bevallással együtt nem rendelkeztek erről, szerda éjfélig még ők is megtehetik.

Azoknak, akiknek az adóhatóság elkészítette, és április 30-ig vissza is küldte a bevallását, de az adózó nem kért módosítást, szintén május 20-tól érvényes az adóbevallásuk - közölte. Idén 375 ezren kívántak élni ezzel a lehetőséggel, és 350 ezer kérelmet tudtak elfogadni - tette hozzá.

A Magyar Posta Zrt. korábbi közlése szerint szerdán meghosszabbított nyitva tartással várják az ügyfeleket, Budapesten az éjjel-nappal nyitva tartó, Amerikai úti postán kívül, éjfélig elérhető lesz a Nyugati téri és a Keleti pályaudvari posta, továbbá a Mammut bevásárlóközpontban lévő fiók 21 óráig áll rendelkezésre.

Postán szerda éjfélig lehet feladni az adóbevallásokat.