Szörényi Levente lenagyszájúzta Lázár Jánost

Fotó: MTI/MTVA / Oláh Tibor

-

A Heti Válasznak adott interjúban a Kossuth-díjas zenész azt is elárulja, miért nem bírja, ha nemzeti rocknak nevezik „a háromakkordos, csühölős szkinhedzenét.”


Szörényi Levente továbbra is kiáll Orbán Viktor mellett, de nem akar megfelelni vélt vagy valós pártelvárásoknak – derül ki az interjúból. A 70. születésnapját ünneplő Kossuth-díjas zenész-előadóművész például keményen bírálja – noha a nevét nem ejti ki – Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert:

„Egy nagyszájú minisztert látok, aki frontálisan támad mindenkit, akit csak ér; az általa indított háborúkban azonban úgy tűnik rendre többet veszít mintha veszteg maradt volna. Ráadásul úgy fúj visszavonulót, hogy a Fidesz régi elvhű támogatóit rendre otthagyja a csatamezőn: leszerződteti Zoltai Gusztávot, de ki akarja csinálni Schmidt Máriát. Ő lenne a következő miniszterelnök? Én nem szavaznék rá."

A közismerten jobboldali világnézetű művész más közéleti ügyekben is megnyilatkozott. Káptalantóti-bácshegyi borosgazdaként, a hétvégi tapolcai időközi országgyűlési választás ürügyén a Jobbik előretöréséről például ezt mondta: „Egyelőre messze vannak attól, hogy kormányképesek legyenek, mindenesetre az ország szempontjából rendkívül károsnak tartom a párt és a köré szerveződött »szubkultúrát«. A zenében éppúgy nem bírom, ha »nemzeti rocknak« nevezett, háromakkordos, csühölős szkinhedzenével butítják az embereket, mint ahogy a Pilis-kutatásban sem kedvelem az önjelölt »főtáltosokat«, akiket az őstörténetnél sokkal jobban érdekel a bankszámlájukon megjelenő bevétel.”