Szórakozásból hajtottak át többször is a medvén

Fotó: AFP / JOHAN ORDONEZ

-

Az orosz környezetvédelmi miniszter letöltendő szabadságvesztéssel akarja sújtani az elkövetőket.


Vizsgálat indult Oroszországban jakutföldi férfiakkal szemben, akik egy interneten elterjedt videón többször keresztülhajtanak hatalmas terepjáróikkal egy hóban ülő barnamedvén a szibériai tundrán.

A terepjáró egyik utasa üvöltözve buzdítja társát, hogy lapítsa szét” az állatot: két járművel pedig többször is keresztülhajtanak a medvén. A felvételt a tévécsatornák is bemutatták, a jakutföldi hatóságok vizsgálatot indítottak, hogy állatkínzás történt-e. Az orosz belügyminisztérium szóvivője szerint a videó alapján egyelőre csak azt lehet megállapítani, hogy helyi lakosokról van szó.

Szergej Donszkoj környezetvédelmi miniszter közösségi oldalán azt ígérte, mindent megtesznek, hogy ezek a gazfickók a lehető legsúlyosabb büntetést kapják a vérengzésért”. Szerinte letöltendő szabadságvesztéssel kell sújtani az ilyen bűncselekményeket.
Tavaly is egy hasonló videófelvétel okozott felháborodást: akkor egy sarkvidéki katonai támaszpont dolgozói élelemnek álcázott petárdát etettek meg egy jegesmedvével.