Szomorúvá tette a siklósiakat a Spar

Fotó: MTI/MTVA / Soós Lajos

-

Kínai áruház költözik a Siklós belvárosában lévő, bezárásra ítélt Spar helyére. A helyiek nem örülnek, különösen a piacon működő kereskedőknek nem tetszik az ötlet. Ahogy a polgármesternek sem.


Bezár a Siklós belvárosában lévő Spar-egység; helyére egy kínai áruház költözik – írja a Bama.hu a Dunántúli Naplóra hivatkozva.


A lépésnek nem örülnek a helyiek, szerintük nem a legjobb, ha a belvárosban, egyébként a piac közelében, a Mária utcában nyitnak nagy, mintegy 900 négyzetméteres kínai áruházat, ráadásul úgy, hogy cserébe megszűnik a helyén lévő Spar. A közelben lévő piac kereskedői szintén nem örülnek a kínai konkurenciának.


A Bama.hu cikke szerint más élelmiszerláncok nem láttak fantáziát a Spar-egység átvételében. A Spar egyébként nem a vasárnapi boltzár miatt szünteti meg az egységet, hanem már korábban döntött erről. A döntésben szerepe volt annak, hogy a bolt árufeltöltése a siklósi belváros átalakítása miatt körülményes lett.

A cikk idézi Marenics Jánost, Siklós polgármesterét, aki szintén nem örült sem a Spar bezárásának, sem annak, hogy kínai bolt lép a helyére. A Bama.hu-nak azt mondta, ezt nem gátolhatják meg, az önkormányzatnak nincs ráhatása a piaci folyamatokra, sem arra, hogy az egyes kormányzati döntések hogyan érintették a kereskedelmi szektort.