Szombattól jön a káosz a Nagykörúton

Fotó: MTI/MTVA / Simó Endre / MTI/MTVA / Simó Endre

-

Március 22-től a 4-es és a 6-os villamosok a dél-budai végállomásuktól az Oktogonig közlekednek csak. A Széll Kálmán tér és a Király utca között pótlóbusszal lehet utazni. A BKK Zrt. azt kéri, aki teheti, május közepéig kerülje el a Nagykörutat.


A 4-es és a 6-os villamos március 21-étől két hónapig rövidített útvonalon jár – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Éjszaka a teljes vonalon pótlóbuszok fognak közlekedni.

A villamosok azért járnak rövidített vonalon, mert március 21-étől indul a budai fonódó villamoshálózat építése, a nagykörúti villamospálya Aradi utca és Tátra utca közötti szakaszának felújítása, továbbá a Margit híd garanciális javítási munkái.

Március 21-én a 4-es és a 6-os villamos dél-budai végállomásától csak a Blaha Lujza térig jár, a Széll Kálmán tér és a Blaha Lujza tér között villamospótló busz viszi az utasokat.

Másnap, március 22-én újra változik a villamos közlekedése: május közepéig napközben a dél-budai végállomásuktól az Oktogonig közlekednek csak. A Széll Kálmán tér és a Király utca között pótlóbusszal lehet utazni.

Éjjelente, 0 és 4 óra között a 6-os villamos teljes vonalán pótlóbusz jár. A villamospótló számára a Nagykörút és a Margit körút egyes szakaszain buszsávot jelölnek ki.

A Széll Kálmán tér és a Nyugati tér között a jelzőlámpákat átprogramozzák, ezért azok hosszabb ideig tartó zöld jelzést biztosítanak a közúti forgalomnak.

A BKK Zrt. ennek ellenére arra kéri a közlekedőket, hogy aki teheti, május közepéig kerülje el a Nagykörutat. A villamos helyett lehetőség szerint utazzon az M2-es metróval, az autóval közlekedők pedig a Margit híd helyett válasszák az Árpád hidat vagy az Erzsébet hidat.