Szombattól él a nyári menetrend a balatoni vasútvonalakon

-

A MÁV korszerű, légkondicionált járatokat ígér.


A Balaton déli partján kétóránként közlekedik Keszthelyre a Balaton Expressz, péntek délután a Déli pályaudvarról Fonyódra indul a Napfürdő sebesvonat, szombaton, valamint vasárnap reggel és délelőtt a fővárosból Fonyódra, délután és este pedig vissza Budapestre indulnak a MÁV-Start korszerű villamos motorvonatai – derül ki a MÁV közleményéből.


A naponta ötször közlekedő Déli-parti nevű sebesvonatokkal a déli part összes üdülőhelye elérhető.

Mindennap közlekedik az Ezüstpart Expressz Miskolcról Siófokon át Keszthelyig. Átszállás nélkül, a hét bármely napján gyorsvonatokkal lehet eljutni Záhonyból Nyíregyházán át Keszthelyre, illetve Sátoraljaújhely és Szombathely irányából Fonyódra. Hétvégenként az Aranyhíd Expressz Szegedről Keszthelyre viszi az utasokat, és Szolnokról is van közvetlen vonat Siófokra.

Csütörtök, péntek és szombat éjszaka ismét Bagolyvonatok közlekednek a Budapest–Siófok–Fonyód (Keszthely) útvonalon. Ezeken a járatokon vasútőrök és rendőrök is lesznek.

Az északi partra közvetlen vonat indul Szombathelyről, illetve Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok érintésével Záhonyból is.