Szombaton már havazik

Fotó: MTI / Varga György

-

Eleinte csak a magasabb tájakon lesz havazás, hétfőn már sík vidéken is előfordulhat – írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.


Szerdán a nap első felében borongós idő lesz, majd északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, és egyre nagyobb területen süt ki a nap. A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Reggel 7, délután 15 fok körül alakulhat a hőmérséklet.


Csütörtökön a nap nagy részében csak fátyolfelhők lesznek az égen, nyugodt, őszi idő várható az átlagosnál magasabb hőmérséklettel. 13 és 17 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak elszórtan lehet csapadék, majd egyre többfelé kezdődik kiadós esőzés. Erős lesz az északnyugati szél. Utoljára mérhetünk tavaszias maximumokat (10-16 fok), hiszen szombaton markáns lehűlés kezdődik.

Nem csak hideg lesz szombaton, esik is majd, a Kőszegi-hegységben és a Bakonyban havas eső és hó várható. Többfelé megerősödik, néhol viharossá fokozódik az északkeletire forduló szél. Reggel és délután is már csak 7 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap borongós marad az ég, de csökken a csapadék intenzitása és kiterjedése. Eső, zápor valószínű sík vidéken, de a magasabban fekvő tájakon havas eső, hózápor is valószínű. Tovább gyengül a nappali felmelegedés, délután már csak 5 fok körül alakul a hőmérséklet. Erős marad a légmozgás.

Hétfőn felhőátvonulások lehetnek hózáporokkal. A szél lassan mérséklődik. A csúcshőmérséklet mindössze 2 és 7 fok között valószínű.