Szombaton 3080 menekültet kaptak el a rendőrök

Fotó: MTI / Ujvári Sándor

-


Az elmúlt 24 órában ismét meghaladta a háromezret az elfogott migránsok száma – derült ki a rendőrség honlapján közzétett adatokból.

Az elfogattak száma egészen pontosan 3080 volt. Az elfogások során a rendőrök három személlyel szemben közokirat-hamisítás, további tizenöt fővel szemben pedig embercsempészés miatt indítottak büntetőeljárást.

Csak Csongrád megyében 2733 illegális bevándorlóval – köztük 670 gyermekkel – szemben intézkedtek a rendőrök tegnap. A legtöbb embert ezúttal is Röszke külterületéről állították elő. Többségük szír, afgán és pakisztáni állampolgárnak vallotta magát.

Bács-Kiskun megyében 81 illegális bevándorlót fogtak. A helyi határrendészet még pénteken három olasz rendszámú autót ellenőrzött: egy kistehergépkocsiban és egy mikrobuszban a szerb sofőrökön kívül 69 szír állampolgár és 12 iraki férfi utazott, akik magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni.

A statisztikák szerint július végén és augusztus nagy részében a napi elfogások száma 1500 körül mozgott. A szám augusztus 24-ét követően ugrott meg, a héten pedig kétszer is meghaladta a háromezret.