Szombat estétől nyugat felől hűl elviselhetővé a levegő

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

-

Vasárnap a Dunántúlon már 30 fok alatt lesz a hőmérséklet, hétfőn pedig már országosan kellemes 25-28 fok várható. A következő két napban azonban folytatódik a rettenetes hőség, és a szombati viharokat azért túl kell élni – olvasható ki a Köpönyeg.hu jelentéséből.


Csütörtök
Eleinte folytatódik a napos, száraz idő, majd délután egyre többfelé növekszik meg erősen a gomolyfelhőzet és egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Heves zivatarok is lehetnek felhőszakadással, jégesővel. Marad a rekkenő hőség: 36 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Péntek
Reggel csökken a felhőzet, majd délután újabb gomolyok képződnek, melyekből elszórtan fordul elő zápor, zivatar. Forró lesz a levegő: 33 és 38 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szombat
Erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Reggel elszórtan, késő délutántól egyre többfelé várható zápor, zivatar. Jégeső és felhőszakadás is kialakul. Késő estétől megerősödik, néhol viharossá fokozódik az ÉNy-i szél.

Vasárnap
A nap első felében még borongós idő lehet, majd az erős légmozgás hatására csökken a felhőzet, kisüt a nap. Jelentősen felfrissül a levegő: a Dunántúlon már 30 fok alatt alakul a hőmérséklet (keleten még 32-33 fok valószínű).

Hétfő, kedd
Gyakran lesz erősen felhős az ég és szórványosan van kilátás esőre, záporra, zivatarra. 25-28 fok köré mérséklődik a meleg.