Szombat éjfélig pályázhat egy új trafikért

Fotó: MTI/Mészáros János

-

490 településen keres új trafikost az állam, az előző pályázati kört nézve sok jelentkező lesz rájuk.


Május 2-án éjfélig jelentkezhetnek azok, akik trafikot szeretnének működtetni a hatodik állami pályázaton kiírt 490 település valamelyikén. Az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. honlapján április 2-án közzétett pályázati kiírás szerint minden településen egy trafikot lehet nyitni.


A pályázatokat külön-külön a társaság postafiók címére kell benyújtani.

A trafiktörvény 2013. júliusi bevezetése óta csak az állami pályázaton koncessziót, vagyis működési jogot nyerő vállalkozások árulhatnak dohányterméket Magyarországon meghatározott feltételek mellett. E jogok kiadása és a megszűnő dohányboltok pótlása érdekében folyamatosan jelennek meg a pályázatok.

Az előző, ötödik pályázati körben 77 településre 88 koncessziós helyet hirdettek meg. A beérkezett pályázatok száma 653 volt, és 70 nyertest hirdettek ki, közülük ketten nem írták alá a szerződést. A meghirdetett települések közül nem pályáztak 18-ra.

Az ND az MTI-t korábban arról tájékoztatta, hogy mintegy 5845 koncessziós joggal rendelkező nemzeti dohánybolt működik az országban, és további 476 helyen ideiglenesen árulnak dohánytermékeket addig, amíg nem találnak gazdára ezek a koncessziók is.