Szolnokon maradnak a világbajnok pólósok

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

A következő szezonban is a Szolnoki Dózsa-Közgépben vízilabdázik a csapat nyolc világbajnok pólósa.


Valamennyi meghatározó játékosával szerződést hosszabbított a Szolnoki Dózsa-Közgép: a válogatott alappillérét is jelentő Varga Dániel, Varga Dénes és Vámos Márton mellett a két szerb világbajnok légiós, Milan Aleksic és Stefan Mitrovic is Szolnokon marad a következő szezonban. Mezei Tamás pedig újabb 3 évre írt alá a klubnál.

Miután a két világklasszis kapus, Nagy Viktor és Decker Attila mellett Madaras Norbert, Zivko Gocic, Kis Gábor és Hangay Zoltán is élő szerződéssel rendelkezik a kék-fehéreknél, a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP gárdája gyakorlatilag változatlan felállásban folytatja.


A játékosainkat is motiválja, hogy a lehető legjobb csapatban játsszanak, mert ezzel mindegyikük teljesítménye nő. Az pedig a válogatott érdekét szolgája, hogy a riói Olimpia előtt itthon tartjuk a legkiválóbb magyar pólósokat, a kapitány szeme előtt vannak, közös edzéseket tarthatnak.

Kovács István, a klub szakmai igazgatója


A Szolnoki Dózsa-Közgép a város 1932 óta íródó vízilabda-történelmének eddigi legnagyobb sikerét aratta azzal, hogy szerdai győzelmével első vidéki magyar csapatként bejutott a Bajnokok Ligája hatos döntőjébe. A Szolnok ezzel felkerült az európai vízilabda térképére, biztos résztvevője a BL végjátékának, a hátralévő három fordulóban a csapat a csoportelsőségért játszik – írta közleményében Nyerges Zsolt, a Szolnok Vízilabdázásért Alapítvány alapítója, üzletember.