Szokott-e a Jobbik jelöltje gépfegyverrel borozni?

Forrás: Europress/Getty Images/Oleg Nikishin

-

A Jobbik elleni negatív kampányt magára vállaló Fidelitas közleményéből kellett megtudnunk, hogy 2013-ban a rendőrség lekapcsolt egy autót, amiben egy jobbikos is utazott. Állítólag borozni indultak, de egy Kalasnyikov és lőszerek is voltak náluk.


A Jobbik tapolcai jelöltjétől, Rig Lajostól szeretné megtudni a Fidesz ifjúsági szervezete, a Fidelitas, hogy ismeri-e „a kalasnyikovos banda tagjait”. A szervezet közleményében egy 2013-as esetet vesz elő, amikor is egy közúti ellenőrzés során a rendőrök egy Kalasnyikov gépkarabélyt és lőszereket találtak egy autóban Lesencetomaj határában.

A kocsiban utazott egy B. Ákos nevű személy is, aki a Fidelitas szerint a sümegi Jobbik egyik alapítója és a Betyársereg szimpatizánsa, ráadásul „kapcsolatban állt a Jobbik Veszprém megyei elnökével is”. Az autó utasai azt állították, csak borozni indultak a gépkarabéllyal.

A jobbikos jelöltet korábban állítólagos SS-tetoválása miatt támadó Fidelitas most is Rig Lajostól szeretné megtudni, hogy ismeri-e az autó utasait, köztük B. Ákost, illetve van-e tudomása arról, hogy a társaság milyen célra akarta használni a fegyvert. „Rig Lajos szokott-e gépfegyverrel borozni? Álláspontja szerint hogyan illeszkedik a Kalasnyikov a Vona Gábor által meghirdetett vizslás cukiságkampányba?” – kérdezi az ifjúsági szervezet közleménye.