Szokjon hozzá a szürke napokhoz!

Fotó: MTI / Kovács Tamás

-

Az időjárás nem fog kényeztetni a karácsony előtti utolsó hétvégén sem.


Szombaton az ország nagy részén folytatódik a borult, párás, ködös idő; de a nyugati, délnyugati tájakon előbukkanhat a nap. A Köpönyeg előrejelzése szerint reggel fagypont körül alakul a hőmérséklet, míg délután a tartósan ködfelhős tájakon csak 2-5 fok várható, addig a derengő nyugati részeken 6-10 fokot is mutathatnak a hőmérők.

Vasárnap borult, párás időre van kilátás. Komoly csapadék nem lesz, de szitálás bárhol kialakulhat. Kevés napsütésre főleg a nyugati és a déli tájakon élők számíthatnak. Reggel 0, délután +4 fok körül alakulhat a hőmérséklet.

Hétfőn erősen felhős, párás, főleg keleten és északkeleten tartósan ködös idő várható. A reggeli 0 fokról 4 fok köré melegszik délutánra a levegő. Kedden a megélénkülő délnyugati szél hatására elsősorban a Dunántúlon felszakadozhat a felhőzet és kisüthet a nap. Máshol folytatódik a szürke, nyirkos időjárás. A derengő tájakon akár 10 fokot is mutathatnak a hőmérséklet, máshol a 2-6 fok lesz a jellemző maximum. Szerdán erősen és változóan felhős tájak váltakozhatnak. Utóbbira főleg a nyugati és a déli területeken van esély. Szitálás főleg északkeleten alakulhat ki. 2 és 11 fok között alakulhat a csúcshőmérséklet.