Vita Orbán meghallgatásáról a nemzetbiztonsági bizottságban

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Attila

-

A testület fideszes alelnöke, Németh Szilárd szerint valótlan állításokat tett a bizottság szocialista elnöke. Molnár Zsolt szerint nem tett.


Németh Szilárd, a Fidesz frakcióvezető-helyettese, a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke közölte, hogy Molnár Zsolt nem kezdeményezte Orbán Viktor miniszterelnök meghallgatását, így arról bizottsági döntés sem született; az MSZP az ilyen valótlan állításokkal el akarja terelni a figyelmet a százmilliárdos károkat okozó brókerbotrányokról.


Arról, hogy a szocialista bizottsági elnök beidézné a kormányfőt, tegnap a VS.hu is írt, de abban a hírben nem volt szó arról, hogy testületi döntés született volna az ügyben. Molnár Zsolt az Orbán Viktorral nyílt háborút viselő Simicska Lajos nagyvállalkozó gyakorlatilag ügynökvádat megfogalmazó szavai miatt tartotta volna szükségesnek meghallgatni a kormányfőt, mint fogalmazott, „a sajtóban megjelent, személyével kapcsolatban felmerülő esetleges nemzetbiztonsági kockázatról”.


Molnár Zsolt ehhez ma azt tette hozzá, hogy Magyarország miniszterelnökének bizottsági előtti meghallgatását elsőként Tóbiás József az MSZP elnöke, majd Vadai Ágnes a DK országgyűlési képviselője javasolta, illetve a bizottságban képviselettel rendelkező LMP és a Jobbik is, ezek után pedig ő a házszabálynak megfelelően kezdeményezte a meghallgatást. Álláspontja szerint a bizottsági ülésen való részvétel nem a bizottság többségi döntésétől, hanem a miniszterelnök szándékától függ. Molnár bízik abban, hogy a kialakult helyzet tisztázása valamennyi parlamenti és parlamenten kívüli párt, illetve a magyar emberek közös érdekét szolgálja.