Szlovákiát azért csak megverték a pólósok

Fotó: MTI / Krizsán Csaba

-

A férfi vízilabda-válogatott 13-9-re legyőzte Szlovákiát, így harmadik helyen zárt a Volvo-kupán.


Volvo-kupa, 3. forduló:
Magyarország-Szlovákia 13-9 (5-3, 2-1, 3-3, 3-2)
a magyar góldobók: Hosnyánszky, Hárai 4-4, Gór-Nagy, Vámos, Bátori, Manhercz, Kis 1-1

A vasárnap rajtoló belgrádi olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság hazai főpróbáján Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége feledtetni igyekezett az első két fordulóban elszenvedett vereségeket. Ennek megfelelően Gór-Nagy akciógóljával és Hosnyánszky büntetőből szerzett góljával 2-0-s előnyhöz jutott, majd három szlovák gólra Vámos, Hosnyánszky és Hárai válaszolt, így az első negyed végén két góllal vezetett a magyar együttes (5-3).

A folytatásban Bátori és Manhercz villanásai mellett egy szlovák találat született, így 7-4-es hazai előnnyel vonulhattak a nagyszünetre a csapatok.

A harmadik negyedben Hosnyánszky és Hárai folytatta a góltermelést (9-4). Később feljebb zárkóztak a vendégek, három szlovák találatra csak Hosnyánszky felelt távoli löketével (10-7).

A záró felvonásban Hárai előbb egy szemfüles közeli góllal, majd egy szépen kijátszott emberelőnyös szituáció után növelte a magyar előnyt (12-7). Kis találata után két gólt is szerzett a szlovák együttes, de négy gólnál közelebb már nem tudott zárkózni.

„Elégedett vagyok. Három hete kezdtünk el edzeni, van öt új játékosunk, kell egy kis idő, hogy ebből csapat legyen, de azt látom, hogy egyre inkább javulunk” – nyilatkozta a találkozó után Benedek Tibor az M4 Sportnak. Hozzátette: a játékosok fizikai állapotával három hét alatt nem igazán tudtak foglalkozni, a taktikával viszont igen.

A másik keddi mérkőzésen:
Olaszország-Spanyolország 14-4 (4-1, 5-1, 3-1, 2-1)

A torna végeredménye: 1. Olaszország 9 pont, 2. Spanyolország 6, 3. Magyarország 3, 4. Szlovákia 0 pont.