Szlovákiában egyre gyakrabban támadnak meg muzulmán nőket

-

Egy szomáliai nőt másfél év alatt hatszor ért támadás Pozsonyban, mert fejkendőt visel.


Szlovákiában egyre gyakrabban ér agresszió muzulmán nőket – ismerte el szerdán a belügyminisztérium, de konkrét számot nem hozott nyilvánosságra.

„A muzulmán nők sértegetése és az ellenük elkövetett bántalmazások száma növekszik Szlovákiában. A belügyminisztérium elfogadhatatlannak tart mindenféle faji vagy vallási türelmetlenséget. Sajnálatát fejezi ki, hogy még mindig fenyegetés éri azokat a sérülékeny személyeket, akik menedéket kaptak az erőszak elől Szlovákiában” – hangzik a tárca közleménye.

A minisztérium a Sme című napilap egyik cikkére reagált, amely megírta, hogy egy 24 éves szomáliai nőt másfél év alatt hat ízben ért támadás Pozsonyban amiatt, hogy fejkendőt visel. A legutóbbi incidens a napokban történt. A nő négyéves gyerekével együtt kapott menedéket Szlovákiában.

A belügyminisztérium élén Robert Kalinák, a kormánykoalíciót vezető Irány-Szociáldemokrácia (Smer-SD) alelnöke áll. Robert Fico kormányfő többször is leszögezte, nem akarja, hogy Szlovákiában egységes iszlám közösség jöjjön létre.