Szívrohamot kapott egy turistákat szállító elefánt Kambodzsában

Forrás: Yem Senok/facebook

-

Sambo, a kambodzsai elefánt 40-45 éves lehetett, mikor negyven percnyi séta és turisták szállítása után összeesett az elviselhetetlen hőségben.


Az állatorvos megállapította, hogy a kambodzsai Angkorvat templomegyüttes épületei között, a hátán turistákkal ingázó, nem éppen fiatal elefánt az elviselhetetlen hőségtől kapott szívrohamot.


Sambo 2001-ben került az Angkor Elephant Company nevű céghez, amelynél jelenleg még 13 állatot dolgoztatnak a turisták kedvéért. Sambo halála azonban akár katalizátora is lehet az elefántturizmus beszüntetésének Kambodzsában, mivel éppen az elmúlt két napban született meg egy petíció az állatok dolgoztatásának betiltásáról. A kérvényt több mint 14 ezren írták alá – írja a Telegraph.Jack Highwood, a fogságban élő elefántok megmentéséért létrehozott szervezet, az Elephant Valley Project alapítója úgy fogalmazott: „nincs kínzástól mentes elefánttúra, a turisták azt gondolhatják, hogy a nyaraláson »lovagolni az elefánton« nem árt az állatnak. Amit viszont te az életedben egy megismételhetetlen élménynek, a bakancslistád egyik elemének tartasz, az egy életre szóló szörnyűség a vadon élő állatoknak”,