Szívbeteg volt, de megmenthették volna az elhunyt magyar focistát

Fotó: Facebook/Szakács Krisztián

-

Szakács Krisztián a hétvégén egy kazincbarcikai teremtornán esett össze, és miután a helyszínen nem volt sem orvos, sem defibrillátor, így nem tudták megmenteni az életét. A család peren gondolkozik.


A 39 éves focista a Borsod megyei első osztályban szereplő Bánhorvátiban játszott eddig, új csapatában, a Mályinkában a hétvégén mutatkozott volna be, pedig a Bors értesülései szerint társai próbálták lebeszélni a fociról, ugyanis szívproblémákkal küzdött. Érvényes sportorvosi engedélye ugyanakkor volt.A Blikknek nyilatkozó egyik szemtanú elmondta, hogy 15 percet vártak a rohamkocsira, amelyben nem volt újraélesztő készülék, aztán jött egy másik mentőautó, abban már volt. Ezt az állítást ezért illik a helyén kezelni, ugyanis nehéz elképzelni, hogy egy rohammentőt ne szerelnének fel defibrillátorral, az Országos Mentőszolgálat sajtóosztálya is ezt támasztotta alá.

„Adataink szerint a kazincbarcikai mentőállomásról riasztott mentőegység percek alatt a helyszínre ért, felszerelésükhöz defibrillátor is tartozott, amelyet használtak is.


Sajnos a defibrillátoruk által leadott áramütés nem vezetett sikerre, ezért a mentők az újraélesztési kísérletet közel egy órán át, újabb és újabb beavatkozásokkal folytatták.

A beteg életét sajnos nem lehetett megmenteni” – olvasható a közleményben.

A kazincbarcikai csarnokot nemrég újították fel, de defribrillátort nem helyeztek el benne. Ugyan törvény nem írja elő, hogy kötelező lenne, de ma már gyakorlatilag az edzőtermek is fel vannak szerelve legalább egy újraélesztő készülékkel.

A tornát szervező Barcika Art. Sportszolgáltató Kft. egyelőre nem nyilatkozik az ügyben, a Bors pedig úgy tudja, hogy az elhunyt focista családja gondatlanság miatt perelni akarja a rendező céget.