Szíriában folytatná a kormány a menekültellenes plakátkampányt

Forrás: Magyar Kétfarkú Kutya Párt

-

A kormány kiterjesztené a menekültellenes plakátkampányt, és egészen a migránsok hazájáig, Szíriáig és Afganisztánig vinné azt – jelenti az Index.hu. A program célja, hogy elvegyék a menekültek kedvét attól, hogy Magyarország felé vegyék az irányt.


A lap információi szerint szeptemberben indítaná el a kormány azt kampányt, amely a Afganisztánban, Szíriában és a szír hatát török oldalán a saját nyelvükön szólítaná meg a migránsokat. A plakátok arra hívnák fel a figyelmet, hogy a magyar határon kerítés nehezíti az átjutást és az ország nem szívesen látja a menekülteket.


A kormány már megvizsgálta a lehetséges módszereket a háborús övezetben való hirdetésre. A felmérés szerint az újsághirdetésekre és az óriásplakátokra érdemes támaszkodni az internettel szemben. A plakátolást a magyar-szerb határszakaszon épülő ideiglenes kerítés befejezésével egy időben, szeptemberben kezdődik.

A kormány korábbi, magyar nyelvű kampányát számos kritika érte: sokak szerint csupán a belpolitikai célokat szolgált, a magyar lakosság szemében próbálta a bevándorlókkal kapcsolatos kormányzati stratégiát népszerűsíteni.

Az is kérdéses, hogy a stabil kormányhatalom nélküli Szíriában, hogyan lehet egy átfogó kampányt egyáltalán véghez vinni. Az Aszad-rezsim csupán egy részét ellenőrzi Szíriának, az ország jelentős területei különböző, egymással is hadban álló terrorszervezetek kezében vannak. Problémásnak tűnik találni egy olyan reklámügynökséget, akik képesek a menekültek javát adó frontvonalon plakátokat ragasztgatni.