Szíriába hívják Mourinhót

Fotó: Getty Images / Valerio Pennicino

-

José Mourinhót szemelte ki a válogatott szövetségi kapitányának a Szíriai Labdarúgó Szövetség.


A háború sújtotta közel-keleti ország szövetsége hétfőn közölte: már el is küldte a hivatalos ajánlatát az 53 éves edző képviselőinek. „Nagyon fontos az országunk labdarúgásának, hogy világszínvonalú edzőt szerződtessünk, aki hozzásegíti válogatottunkat, hogy első alkalommal kijusson a világbajnokságra. Nyitottak vagyunk a tárgyalásokra, hogy megállapodás születhessen a két fél között” – írta az FASF közleménye, amelynek tartalmát a szövetség főtitkára a CNN honlapjának nyilatkozva megerősítette.

„Várjuk a válaszát, hogy megkezdődhessenek a tárgyalások” – közölte Kouteiba al-Refaim.

A FIFA-világranglista 123. helyén álló csapat ott lesz a 2018-as oroszországi világbajnokság ázsiai selejtezősorozatának harmadik fázisában. Szíria még sosem vehetett részt vb-n, a kijutáshoz 1986-ban állt a legközelebb, de az utolsó párharcban alulmaradt Irakkal szemben.

José Mourinhót decemberben menesztették az angol bajnoki címvédő Chelsea kispadjáról, és brit lapok szerint már csak egy lépés választja el attól, hogy nyártól a Manchester United vezetőedzője legyen, ugyanakkor a neve felmerült a Valenciánál is, ahonnan a napokban küldték el Gary Neville-t.