Szinte menetrendszerűen érkeznek a menekültek Magyarországra

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Az utóbbi négy napban szinte mindig pontosan hatezren érkeztek.


A rendőrség honlapján közzétették a keddi statisztikát, miszerint pontosan hatezer embert fogtak el aznap a rendőrök tiltott határátlépés miatt. Így lassan egy érdekes trend kezd kibontakozni, ugyanis szombat óta mindennap körülbelül ennyien érkeznek. Szombaton 6056-an, vasárnap 5925-en, hétfőn pedig 5952-en.


Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint közokirat-hamisítás miatt egy emberrel szemben indult büntetőeljárás.Novemberig nem lesz horvátországi határzár – tudta meg az Origo –, ugyanis a magyar kormány meg akarja várni az előrehozott horvát választásokat, amelyeket november 8-án tartanak. A választás azért fontos, mert a mostani kormány szociáldemokrata, míg legnagyobb kihívója, az előrejelzések szerint vezető Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) egy jobbközép párt, amellyel ráadásul jó kapcsolatot ápol a magyar kormány.


Egyébként a választást kiíró Kolinda Grabar-Kitarovic államfő – aki a HDZ politikusa – most éppen Magyarországon van; kedden érkezett, ma találkozik Áder Jánossal és Orbán Viktorral is.