Élőben követhető a lövöldöző utáni hajsza Dallasban

-

Fegyveresek támadták meg a dallasi rendőröket az amerikai város rendőrségénél. Az épület előtt robbanóanyagot is találtak. Az egyik gyanúsított páncélozott autóban menekült el.


Egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány fegyveres támadt a rendőrökre, de szemtanúk korábban azt mondták, hogy valószínűleg négy emberről van szó. A rendőrség azonban szombaton délután már azt fltételezték, hogy egy ember lőtt, de több helyszínről. Ő egy páncélozott járművel menekült el, amelyben robbanóanyag is lehetett, legalábbis azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát.

A rendőrök mobiltelefonon felvették a kapcsolatot a menekülővel, aki azt mondta nekik, hogy a rendőrök terrorizmussal vádolták, és „elvették a gyerekét”. Állítólag a férfit lövések is érték.

A rendőrség előtt, illetve rendőrautók alatt robbanóanyagot is találtak több különböző csomagban. Ezek között volt, amit fel kellett robbantani, de volt, ami végül ártalmatlannak bizonyult.

A helyi rendőrség, amelynek alkalmazottai is folyamatosan beszámoltak az eseményekről a Twitteren, arra kérte a szemtanúkat, hogy akik rendelkeznek videofelvételekkel, töltsék fel azokat a közösségi oldalakra. Így lehet megnézni utólag is azt a felvételt, amelyen a páncélautó nekimegy az útját elálló rendőrautónak, majd újabb lövöldözés után elmenekül.Egy másik Twitter-felhasználó videofelvételei a lövöldözésről