Szinte biztos, hogy élete végéig börtönben lesz a 101 éves pedofil

Fotó: Thinkstock / Thinkstock

-

13 évet kapott az angol férfi gyermekek elleni szexuális bűncselekményekért.


Az angol-walesi kriminalisztika történetében a most börtönbe küldött Ralph Clarke a legidősebb elítélt. Az 1915 márciusában, Birminghamben született férfit 30 vádpontban találták bűnösnek. Az ügyészség szerint 1974 és 1983 között 21-szer rontott meg két kislányt és kilencszer egy kisfiút. A tárgyaláson csak az utóbbi bűntetteket ismerte el.

Ralph Clarke-ot egykori áldozatai közül ketten jelentették fel még tavaly augusztusban, miután meglátták a Facebook közösségi portálon a 100. születésnapját ünneplő bejegyzéseket.

A bíróság az esküdtek egyhangúlag meghozott végzése alapján ítélte 13 év börtönre hétfőn az agg vádlottat. Az eljáró bíró az ítéletet ismertetve nyíltan kijelentette: valószínűtlennek tartja, hogy az elítélt valaha is visszatérhet a közösségbe, tekintettel előrehaladott életkorára. A bíró szerint ugyanakkor a társadalom „elszörnyedéssel” fogadta volna, ha Clarke nem vonul börtönbe bűncselekményeiért. A helyi büntetőjog alapján feltételesen szabadlábra helyezhetik, ha letöltötte büntetése felét, és magatartása alapján erre érdemesnek találják, de ebben az esetben is 108. életévében járna, mire szabadulhatna.