Színház az egész világ: Trump beszólt a színészeknek

Fotó: AFP / RHONA WISE

-

Egy Broadway-musical szereplői fejezték ki aggodalmukat a leendő kormány politikája kapcsán.


Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnöke bocsánatkérést követelt szombaton a Hamilton című Broadway-musical szereplőitől, miután a színészek nyilvánosan aggodalmukat fejezték ki a leendő republikánus kormány politikájával kapcsolatban, a New York-i előadást megtekintő alelnökjelöltnek, Mike Pence-nek címezve szavaikat.

A színészkedéséről is ismert Trump Twitter-bejegyzésben panaszkodott amiatt, hogy


a Hamilton szereplőgárdája nagyon otrombán bánt tegnap este egy nagyon jó emberrel.

Szerinte a színháznak „mindig biztonságos és különleges helynek kell lennie”.
„A mi csodálatos leendő alelnökünket, Mike Pence-t letámadták a Hamilton színészei tegnap este a színházban, kamerák kereszttüzében. Ennek nem lett volna szabad megtörténnie!” – írta.
Válaszul Brandon Victor Dixon, aki a péntek esti előadás után fordult a színpadról Pence-hez, azt twittelte, hogy „a társalgás nem letámadás, uram”. Egyúttal nagyra értékelte, hogy Pence megállt, és végighallgatta őt.
Dixon péntek este a musical szereplőgárdája nevében fordult üzenetükkel a nézőtérről távozni készülő leendő republikánus alelnökhöz, arra szólítva fel az alakulóban lévő új amerikai kormány tagjait, hogy minden amerikai érdekében tevékenykedjenek.Mi vagyunk, uram, a sokféle Amerika, amelyet megriaszt és aggodalommal tölt el, hogy az önök új kormányzata nem fog védelmébe venni bennünket, a bolygónkat, a gyermekeinket, a szüleinket, vagy nem fog megvédeni minket és elidegeníthetetlen jogainkat

– mondta Dixon fennhangon. „Őszintén reméljük, hogy ez az előadás ihletül szolgált önnek ahhoz, hogy megőrizzék a mi amerikai értékeinket, és mindannyiunkért dolgozzanak.”
Az országszerte rendkívül népszerű Lin-Manuel Miranda által szerzett musicaldarab, amely tavaly azonnal viharos sikert aratott a Broadwayn, az Egyesült Államok egyik alapító atyjának és első pénzügyminiszterének, Alexander Hamiltonnak a történetét meséli el, tucatnyi rap-, jazz- és hiphopdalbetéttel.