Színésznő gyújtotta fel magát a polgármesteri hivatal előtt Erdélyben

-

A brassói kórházba szállították, elsőfokú égési sérüléseket szenvedett.


A sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatal előtt benzint öntött a ruhájára és meggyújtotta magát egy színésznő. A 47 éves nő korábban a helyi román nyelvű Andrei Mureșanu Színház színésznője volt. Elsőfokú égési sérüléseket szenvedett a mellkasán és mindkét karján, a brassói sürgősségi kórházba szállították. A rendőrség szóvivője szerint próbálják kideríteni, hogy mi késztette tettére.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere felidézte, hogy az elmúlt héten hosszas telefonbeszélgetést folytatott a nővel, aki 2010-ben felmondott színházi állásából. A színésznő azt kérte tőle, hogy járjon közben újbóli alkalmazása érdekében.

„Elmondtam neki, hogy a színház közintézmény. Ha meghirdetnek egy állást, akkor jelentkezhet, és ha őt tartják a legjobbnak, akkor biztosan fogják alkalmazni” – mondta a polgármester.

Antal úgy tudta, hogy a városháza portása vette ki a nő kezéből a benzines palackot. A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színházat és az Andrei Mureșanu Színházat is a város tartja fenn, ezek azonban önálló intézményekként működnek – tette hozzá a polgármester.