Szilveszterre ideér a hideg

Fotó: MTI / Balogh Zoltán

-

A Köpönyeg időjárásjelentése.


Pénteken, Karácsony első napján a reggeli órákban sokfelé számíthatunk sűrű ködre. Napközben északnyugat felől csökken a felhőzet, megszűnik a köd és legalább rövid időre több helyen kisüt a nap. A Tiszántúlon azonban egész nap kitarthat a makacs ködfelhőzet. Itt szitálás, ködszitálás is kialakulhat. A délnyugatira forduló szél csak néha élénkül meg. Reggel -1 és + 4 fok között alakul a hőmérséklet, délután a Tiszántúlon csak 4 fok körül alakul a hőmérséklet, máshol 6-12 fok közé melegedhet a levegő. Front nem lesz felettünk továbbra sem. Az autósokat a reggeli köd inti nagyobb óvatosságra.

Szombaton, Karácsony második napján a Dunántúlon ismét csökkenhet napközben a felhőzet és megszűnhet a párásság. Keleten -de főleg a Tiszántúlon - egész napos párafelhőzet lehet jellemző. Élénk lesz a déli szél. A napos nyugaton 10 fok körüli tavaszias enyheség lesz, keleten 3-6 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap és hétfőn lényeges időjárás-változás nem lesz: nyugaton változóan, keleten erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Tartós köd elsősorban a keleti tájakon lesz.

Keddtől egyre nagyobb valószínűség szerint északkelet felől hideg, sarkvidéki eredetű levegő érheti el a Kárpát-medence térségét. Fagyos idő jöhet.