Szilágyi kikapott, nem jutott négy közé

-

Szilágyi Áron négy tussal elveszítette negyeddöntőjét, így hatodik lett a férfi kardozók versenyén a moszkvai vívó-világbajnokságon.


Az olimpiai címvédő, idén Európa-bajnok magyar kardozó a német Max Hartunggal csapott össze a negyeddöntőben, s hasonlóan rosszul kezdte asszóját, mint egy körrel korábban az olasz Curatoli ellen, de ezúttal nem tudott fordítani.


Hartung 5-1-re elhúzott, majd a folytatásban is jobban vívott Szilágyinál, aki többször a levegőbe vágott, vagy védései nem voltak elég hatékonyak, így a szünetre 8-4-es volt a hátránya.

A második szakasz sem indult jól magyar szempontból, Hartung ugyanis pillanatok alatt 10-5-ös előnyhöz jutott, ám ekkor Szilágyi magára talált, s három tussal felzárkózott. Azonban 8-10-nél volt az utolsó alkalom, amikor bizakodni lehetett a magyar olimpiai bajnok sikerében, ugyanis egymást követték a rossz, pontatlan akciói, német riválisa pedig nem ingott meg, 14-8-ra elhúzott, majd 14-11 után bevitte a döntő tust.

A magyar férfi kardozók közül Szilágyi a 6., Szatmári András a 30., Iliász Nikolász a 36., míg Decsi Tamás a 44. helyen zárta az egyéni versenyt, aminek az olimpiai kvalifikáció szempontjából kiemelt jelentősége volt, mivel ebben a fegyvernemben nem rendeznek csapatversenyt a riói játékokon.