Szikrázó napsütéssel érkezik a húsvét

Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

-


Szerdán fokozatosan megvastagszik a felhőzet, északon lehet napsütés. A déli és a délkeleti tájakon szórványosan lehet eső, záporeső. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik. Hűvösebb lesz, délután csak 10 fokra melegszik a levegő. Erről a Köpönyeg számolt be.

Csütörtök az északnyugati tájakon már csökken a felhőzet, kisüt a nap, de az ország többi részén estig még sok felhő várható. Eleinte délkeleten alakul ki gyenge csapadék. A kezdetben még erős északi, északkeleti szél fokozatosan mérséklődik. 10-11 fok körül lesz a maximum.

Péntek szikrázóan napos, tiszta, kellemes tavaszi idő várható. Eső kizárt. Reggel gyengén fagyhat, délután 9 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

Szombaton gyakran lesz erősen felhős az ég, és elszórtan záporok is előfordulhatnak. Erősödik a nappali felmelegedés: délután már 10-16 fok valószínű.

Húsvét vasárnapján csökken a felhőzet és országszerte számíthatunk többórás napsütésre. Tovább melegszik a levegő: 12 és 18 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők.

Húsvét hétfő változóan felhős idő várható, délnyugaton lehet a legtöbb felhő. Elszórtan fordulhat elő záporeső. 15 fok körül alakulhat a csúcsérték.