Szikrázó meccsen maradt élen a Juve

Fotó: AFP / MARCO BERTORELLO

-

Az Inter elleni rangadót Bonucci és Morata szemfülessége döntötte el, de Buffon bravúrjai is kellettek. A győzelemmel a Juventus biztosan éllovas marad a forduló után is.


Serie A, 27. forduló:

Juventus–Internazionale 2-0
gól: Bonucci (47.), Morata (83.)

A Juventus két Bayern München elleni BL-nyolcaddöntő közt kétszer fogadja az Intert előbb vasárnap este, bajnokin, szakadó esőben (a második szerdán lesz, az olasz kupában). Igen kemény, szikrázó játékot hozott a rangadó, de a felek megálltak a sportszerűség határán innen, így még különösebben sok sárga lap sem került elő.

Viszont az is látszódott, hogy nem lesz ebből gólzápor, noha már a negyedik percben a felső lécen csattant Hernanes irgalmatlan lövése – az Inter kapusa, Handanovic bravúrral tolta oda a labdát. Aztán a második félidő elején Leonardo Bonucci résen volt: az ötösön belülről vágott be egy lecsorgót a rövid fölsőbe.Kontrollálta a játékot a Juve, bár a meccs végére mintha kissé elfogyott volna az ereje. Érkezett Alvaro Morata, aki a becserélése után egy perccel kiharcolt, majd belőtt egy büntetőt. Inter szempontból teljesen fölösleges 11-esnek tűnt: Morata arrébb lökte Mirandát, majd visszafelé cselezett, amikor a védő, talán kissé dühből, odalépett neki. Bárhogy is, a büntető bement, és már csak kétszer hat perc maradt hátra: hat a rendes játékidőből, és hat a hosszabbításból.Az Inter nem törődött bele a vereségbe, letámadott, Gianluigi Buffonnak többször is bravúrral kellett védenie. A biztos győzelemhez kellettek is ezek a bravúrok, ráadásul így a Juve az utolsó nyolc bajnokiján nem kapott gólt. A torinóiak jelenleg négy ponttal vezetnek a Napoli előtt, amely hétfőn a Fiorentinával meccsel idegenben.


Az élcsoport:
1. Juventus 61 pont (27 meccs)
2. Napoli 57 (26 meccs)
3. AS Roma 53 (27 meccs)
4. Fiorentina 52 (26 meccs)
5. Inter 48 (27 meccs)