Szijjártó zakója: "jellemhiba, ha valaki kidobott holmit fényképez"

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

-

Ezt gondolja Menczer Tamás, a külügy sajtófőnöke a „zakó-gate”-ről. A kukában talált ruhadarab – egyébként nyilvánvalóan borsos – árát csak becsülni lehet, de az exkluzív Szijjártó Péter-hímzés tényleg nem volt tétel. Az Andrássy úti divatház az ingyenreklámnak örül, annak azonban nem, hogy az ügyben inkább termékeinek árait, nem pedig minőségét emlegetik.


Ma reggel „robbant” a hír, miszerint egy szemetesben megtalálták a külügyminiszter zakóját. Letagadni is nehezen lehetett volna, hogy az övé, hiszen bele volt hímezve Szijjártó Péter neve. Az értékes trófeán már túl is adtak a leleményes kukavadászok, ám hogy pontosan mennyiért, azt nem tudni. Ahogy azt sem, hány forintba került a zakó, amelynek újkori árát az Index 300 ezer és egymillió forint közé taksálja.Kanizsai Ágnes, a Silka Fashion tulajdonosa se árulta el, mennyibe kerülhetett pontosan a zakó, ám azt már sikerült megtudnunk, hogy mibe fáj egy nevet belehímezni abba. „500 forintba kerül, de nem is mindig a vevő kéri, megesik, hogy maga a cég lepi meg vele a leendő tulajt” – mondta a VS.hu-nak Kanizsai, aki nem tudott válaszolni arra a kérdésre, hogy az említett zakó ajándékba készült vagy maga a miniszter rendelte magának.


Mi fán terem a Silka?


A tulajdonos elárulta, hogy bár örülnek az így keletkezett hírverésnek, de szerették volna, ha a nagyközönség más oldaláról ismeri meg a Silkát. Annak sem örült, hogy több újságban is megjelent, hogy akár egymillió forintba is kerülhet náluk egy zakó. „Az, hogy magyar luxusmárkának hívjuk magunkat, nem azt jelenti, hogy az ár a luxus, hanem, hogy a minőség az” – hangsúlyozta Kanizsai, aki szerint ha előbbi állítás lenne igaz, akkor az Andrássy úti üzletük nem tudná felvenni a versenyt a környéken található világhírű vetélytársakkal. „Ha azonos az ár, akkor ki venné meg a magyar márkát, nekünk a minőséggel kell felvennünk a versenyt” – magyarázta.


A külügy megmondja, mi a hír

Időközben befutott a Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye is, melyben Menczer Tamás sajtófőnök osztotta ki a hírrel foglalkozó újságokat. Az üzenetet változtatás nélkül közöljük:

„Jól láthatóan az Index „kiváló oknyomozó munkájának” köszönhetően egyes internetes oldalakat lázban tart, hogy a külügyminiszter milyen zakót hord.

Az érdeklődőket tisztelettel tájékoztatom az alábbiakról:

  • Igen, a külügyminiszter jellemzően öltönyt hord.
  • Igen, előfordulhat, hogy egy zakó a mindennapos használat során elhasználódik.
  • Igen, egy elhasznált ruhadarabot megkaphatnak, és meg is kapnak rászorulók, és igen, az is előfordulhat, hogy egy elhasznált ruhadarabot az ember egy költözés során kidob.
  • Azt, hogy vannak olyanok, akik más kidobott holmiját fényképezik, jellemhibának gondolom.
  • Azoknak, akik ezt a „hírt” szenzációként próbálják tálalni, kívánom, hogy másszanak meg ennél komolyabb szakmai magaslatot is.”