Szijjártó tovább üti a horvátokat

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Szombaton ismét felszólította a horvát miniszterelnököt Szijjártó Péter külügyminiszter, hogy fejezze be Magyarország szidalmazását.


Szijjártót Zoran az a tévényilatkozat zaklatta fel, amelyet Milanovic horvát miniszterelnök a szerb közszolgálati televíziónak adott pénteken: Milanovic azt mondta, hogy a magyarok falat építenek a barbárok felé, a szerbek felé, amit ő elfogadhatatlannak tart. Emellett a Külügyminisztérium közleménye szerint a horvát miniszterelnök azt is kijelentette, hogy „Horvátország megakadályozhatja Szerbia európai uniós csatlakozását, de én ezt nem szeretném”.


Szijjártó Péter azt tette szóvá válaszában, hogy a horvát ellátórendszer egy nap alatt összeomlott a menekültek jelentette nyomás alatt. A horvátok ezután a magyar határra kezdték buszoztatni a menekülteket. A külügyminiszter szerint Magyarország ezzel szemben a menekültek túlnyomó többségét ellátta és regisztrálta.

A külügyminiszter az elmúlt pár hétben mindenkinek visszaszólt, aki Magyarország menekültekkel kapcsolatos politikáját kritizálta. Az ENSZ főtitkárától a horvát miniszterelnökig – akit hazugnak és szájhősnek nevezett korábban – mindenkit kiosztott Szijjártó.